Sledi nam na Facebooku

TOTO

Z velikim zadovoljstvom najavljamo:

Prvi nastop legendarne ameriške rock skupine TOTO, avtorjev hitov »AFRICA« in »ROSANNA«, v Sloveniji!

Koncert TOTO – četrtek, 2.julij
2015, Ljubljana, Hala Tivoli

Posebni gostje : PERPETUUM JAZZILE

Priznana ameriška rock skupina TOTO, ki slovi po izjemnih glasbenih dosežkih in epohalnem svetovnem hitu »Africa«, je za pomlad napovedala objavo novega studijskega albuma»TOTO XIV«, prvega v desetih letih, in veliko svetovno turnejo, ki jo začenja 21. maja v Glasgowu na Škotskem, ter nadaljuje s skoraj 40 nastopi v Evropi in v sklopu katere bo prvič nastopila tudi v Sloveniji!

Ena največjih in najbolj priljubljenih ameriških rock skupin vseh časov, TOTO, ki jo sestavljajo Steve Lukather, David Paich, Steve Porcaro in Joseph Williams, se bo slovenskemu občinstvu predstavila skupaj z vrhunsko pet člansko zasedboin s svojimi največjimi brezčasnimi uspešnicami, kot so:

»Africa«, »Rosanna«, »Hold The Line«, »I Will Remember«, »Stop Loving You«, »I'll Be Over You«, »Stranger In Town«, »Pamela«, »Out Of Love«, in drugimi popularnimi pesmimi iz super uspešne dolgoletne kariere, s katerimi navdušujejo množice privržencev po vsem svetu, in še s kakšnim presenečenjem!

Samo v Ljubljani bodo TOTO imeli posebnega gosta, odlično vokalno zasedbo PERPETUUM JAZZILE!

Vabljeni na EKSKLUZIVNI GALA GLASBENI DOGODEK, v četrtek, 2. julija, Ljubljana, Hala Tivoli! Po osemintridesetih letih delovanja je TOTO s številnimi priznanji, med katerimi je kar 6 prestižnih nagrad Grammy in častno mesto v »Musicians Hall of Fame«, z zelo uspešno prodajo posnetkov – prodali so več kot 35 milijonov plošč, in milijoni obiskovalcev razprodanih koncertnih prizorišč po vsem svetu, med največjimi in najbolj vplivnimi imeni sodobne popularne glasbe.

S svojim originalnim glasbenim izrazom, ki ga navdihujejo raznoliki žanri – rock, jazz, pop, progresiva, soul, blues, glasbe sveta,..., z vrhunsko izvajalsko virtuoznostjo, s perfekcionističnim pristopom pri produkciji in izpiljenim arenskim zvokom, je skupina postavila kriterije za kvaliteto in je vzor generacijam glasbenikov; TOTO je sinonim za veliko glasbeno kredibilnost.

Ustanovitev TOTO sega v leto 1976, v Los Angeles, ZDA, ko se je zasedba ustalila s člani: Jeff Porcaro (bobni), David Paich (klaviature), Steve Lukather (kitara), Steve Porcaro (klaviature), David Hungate (bas kitara) in Bobby Kimball (vokali).Ikonski album »TOTO IV« (1982), z rekordnim komercialnim uspehom in kar štirimi nagradami Grammy, jo je izstrelil med glasbene superzvezde. Hiti »Africa«, »Rosanna« in drugi so osvojili vrhove lestvic popularnosti, radijske valove, nagrade in priznanja ter milijone privržencev po vsem svetu.

Skozi leta je uspeh utrjevala s trdim delom; objavila je številne posnetke, med katerimi je 12 studijskih plošč, 46 singlov in 5 koncertnih albumov. Lansirala je cel katalog mednarodnih hitov »99«, »Hydra«, »Stranger In Town«, »I'll Be Over You«, »Till The End«, »Pamela«, »Don't Stop Me Now«, »Stop Loving You«, »Out Of Love«, idr., s katerimi so odraščale številne generacije ljubiteljev glasbe.

TOTO in njihov repertoar sta nepogrešljiv del popularne kulture. Ocenjuje se, da je kar 95% svetovne populacije slišalo glasbo katerega od članov. Ustvarili so glasbo za kultni film »Dune« režiserja Davida Lyncha. Poznamo jih po številnih predvajanjih na radijskih in TV postajah - so liki seriji »South Park«, ter po skoraj milijardi ogledov na spletu! Njihova »Africa« je med največ krat posnetimi in prirejenimi pesmimi v zgodovini glasbe; med drugimi jo je 'posemplal' Jay-Z. Slišimo jo v finalni epizodi »Internal Affairs« animirane serije Family Guy. Tudi Justin Timberlake in Jimmy Falon sta jo uporabila v video skeču, ki je presegel 5 milijonov ogledov.

Na lestvici najbolj predvajanih slovenskih izvajalcev na YouTubu je Perpetuum Jazzile s svojo priredbo »Africe« z več kot 17 milijoni ogledov absolutni prvak! Med najbolj uspešnimi osvežitvami je megahit Rogerja Sancheza »Another Chance« s 'semplom' pesmi »I Won't Hold You Back«. TOTO so poznani tudi po svojih humanitarnih in dobrodelnih aktivnostih; zbirajo sredstva za zdravljenje bolnikov, prizadetih z ALS, ter za druge fundacije (za kalifornijsko policijo in gasilce, idr.) Mnogi govorijo o TOTO kot o superskupini, saj so njeni člani velike glasbene zvezde z uspešnimi lastnimi karierami. Kot zelo cenjeni multiinštrumentalisti, avtorji in producenti so sodelovali z največjimi imeni svetovne glasbene scene, med katerimi so Michael Jackson, Roger Waters, Ringo Starr, Miles Davis, Carlos Santana, Eric Clapton, Rod Stewart, Cher, Bee Gees, Madonna, Barbara Streisand, Alice Cooper, Bruce Springsteen, Sir Elton John, Paul McCartney, Phil Collins, in mnogimi drugimi, na več kot 5000 albumih, ki so prejeli kar 225 nominacij za Grammy in s skupno prodajno številko pol milijarde enot.

TOTO slovijo kot odlični »živi« izvajalci s spoštljivo zgodovino samostojnih nastopov in kar enaindvajsetimi turnejami - med drugimi so nastopali z Ericom Claptonom, INXS, Tino Turner; gostovali so na številnih največjih in najbolj eminentnih festivalih po vseh kontinentih. V zadnjih letih doživlja TOTO pravi ustvarjalni preporod. Končali so snemanje že težko pričakovane nove studijske plošče »TOTO XIV«, prve po skoraj desetih letih, ki bo izšla marca.

Uspešna, več kot enoletna turneja ob 35-letnici delovanja z razprodanimi dvoranami in navdušenimi množicami obiskovalcev različnih generacij ter novi, aprila 2014 objavljen koncertni DVD in Blue Ray »35th Anniversary Tour – Live In Poland«, s prvimi mesti lestvic in odličnimi prodajnimi številkami, potrjujeta aktualnost in veliko mednarodno priljubljenost skupine. TOTO prihajajo na svoj prvi nastop v Sloveniji v vrhunski izvajalski formi in s svojimi največjimi hiti »Africa«, »Hold The Line«, »Rosanna« in mnogimi drugimi. Samo v Ljubljani bo koncertni večer popestril nastop vokalne senzacije Perpetuum Jazzile.

Ne zamudite neponovljive glasbene poslastice poletja, v četrtek, 2.7.2015, Ljubljana, Hala Tivoli!

TOTO so:

  • Steve Lukather (kitare, vokali)
  • David Paich (klaviature, vokali)
  • Steve Porcaro (klaviature, vokali)
  • Joseph Williams (vokali)

na turneji se jim bosta pridružila originalna člana:

  • David Hungate (bas kitara)
  • Lenny Castro (tolkala)

in

  • Keith Carlock (bobni)
  • Jenny Douglas Foote (spremljevalni vokali)
  • Mabvuto Carpenter (spremljevalni vokali)

www.TOTOofficial.com

Program prireditve:

18.30 odprtje vrat za obiskovalce
20.00 začetek koncerta

Obiskovalce vljudno prosimo, da se zaradi kontrole vstopnic na vhodih, prireditve pravočasno udeležijo!

Spletna stran uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanja statistike za interno uporabo.
Z nadaljno uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.