Sledi nam na Facebooku

NAZARETH & WISHBONE ASH

NAZARETH so rockovske legende doma iz škotskega mesta Dunfermline! V karieri so izdali skupaj 22. studijskih albumov, njihov prelomni »Hair Of The Dog« iz leta 1975, pa jih je, z nepozabno udarno balado Love Hurts, sicer priredbo The Everly Brothers, za večno zacementiral v ligi najbolj pomembnih rock izvajalcev vseh časov ter jim tako prinesel mednarodno popularnost. Popadljivo erogena moč kitarske fraze ujete nad topovsko urezane ritme ter značilno petje Dana McCaffertyja, ki s svojim predirljivo rezkim navalom čustev občasno spominja na pravo utelešenje pokojne Janis Joplin v moškem telesu sta zaščitni znamki skupne, ki postavljata Nazareth na posebno mesto rock n' roll zemljevida. 

Nova evropska turneja zasedbe Nazareth je posvečena promociji novega studijskega albuma zasedbe z naslovom "Big Dogz" (Ear Music Records, 2011). Nazareth bodo po 17. letih, odkar so leta 1995 zadnjič obiskali Slovenijo spet nastopili na slovenskem odru in sicer 20.09.2012 v Ljubljani. Predstavili bodo svoj nesmrtni gorjanski duh rock n' roll izročila in ob skladbah iz novega albuma »Big Dogz« poskrbeli z izvedbo nekaterih nepozabnih uspešnic, kot so Love Hurts, Hair Of The Dog, Broken Down Angel, Razamanaz, My White Bicycle, za nepozaben koncertni večer.

WISHBONE ASH so nedvomno ena tistih skupin katere ni moč okarakterizirati in jo položiti v žanrski predalček. Gre namreč za skupino, ki je v svoji glasbi raziskala vse možne aspekte zgodnjega britanskega rocka 70-ih, brez tega, da bi se tesneje izrazito oklenila okrog katerega izmed njih (so bili prog rockerska skupina v stilu Yes, space rockerji tipa Pink Floyd, hard rock skupina ala Led Zeppelin ali pa le boogie band v stilu Ten Years After?). 

Vse te najrazličnejše rock zvrsti namreč najdete na njihovih albumih in v njihovih pesmih. Tako jih je še najlažje uvrstiti kar tja v art rock, skupaj s še nekaj takimi »posebneži«, ki se enostavno ne uvrščajo nikamor.

Koncert obeh skupin bo 20. septembra 2012 v ljubljanskih Križankah.

Vir: Rockline.si

Spletna stran uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanja statistike za interno uporabo.
Z nadaljno uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.